SketchUp Free is helemaal online en gratis

SketchUp Free is de gratis variant van SketchUp die je direct in je browser kunt gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is het aanmaken van een Trimble account (hiervoor heb je geen creditcard nodig) en dan kun je aan de slag. Je hoeft dus ook de software niet meer gratis te downloaden, deze opent gewoon in je browser. Dit geldt trouwens voor zowel Windows als Mac en voor de meest gangbare browsers.  Bovendien krijg je er ook 10 GB cloud opslag met Trimble Connect erbij, genoeg om je visualisaties op te slaan en handig om ze te delen met andere team members.

SketchUp Free verschil SketchUp Pro

Er zitten echter ook een aantal nadelen aan SketchUp Free; het is alleen voor persoonlijk gebruik en je kunt het alleen online gebruiken. Maar het belangrijkste is echter dat je alleen gebruik kunt maken van de Basic online modeler, je mist dus veel mooie visualisatie functies! Bovendien mis je veel andere gave functies die SketchUp Pro wel heeft zo kun je slechts een paar bestandstypen importeren, ontbreekt SketchUp LayOut en kun je geen gebruik maken van custom styles, custom Materials, Outliner en Style Builder.

Kortom, wil je als particulier voor het eerst gratis kennis maken met SketchUp voordat je echt aan de slag gaat? Download dan eens SketchUp Free zodat je rond kunt snuffelen aan de basis van deze mooie visualisatie software. Ben je enthousiast geworden? Bekijk dan eens onze beginnerscursus waarmee we je in drie dagen de basis van SketchUp leren. Hiervoor heb je SketchUp Pro nodig zodat je alle functionaliteiten tot je beschikking hebt. Je kunt Pro 2019 aanschaffen via ons.

Naar SketchUp Free

SketchUp Make gratis downloaden

Totdat SketchUp Pro 2018 vorig jaar op de markt kwam, kon je nog SketchUp Make gratis downloaden. Dit was toentertijd de gratis variant van SketchUp. Echter deze is afgelopen jaar vervangen door SketchUp Free. Steeds meer software is in de cloud beschikbaar en ook SketchUp volgt deze trend. Je hoeft dus geen zwaar 3d visualisatie software meer te downloaden om gebruik te maken van de gratis functionaliteiten, maar je kunt nu via je webbrowser gebruik maken van SketchUp Free als plaatsvervanger van Make.