SketchUp speciaal voor hout- en staalontwerp

SketchUp Pro

Speciaal voor hout- en staalontwerp

Probeer alles uit in 3D

Ideeën uitproberen is een stuk goedkoper in SketchUp dan in de werkplaats. Gebruik het programma om mogelijke ontwerpen te visualiseren, zonder ook maar een stuk materiaal te verspillen. Zo kun je je idee realiseren en schoonheidsfoutjes voorkomen al voordat je je materiaal hebt verzameld.

Ga voor snelle progressie

Als je snel resultaat wil zien, is SketchUp het programma voor jou. Het biedt de makkelijkste manier om te leren 3D-tekenen. En als je eenmaal de smaak te pakken hebt, heb jij de volledige regie over je ontwerp. Zo kun je tekenen wat jij wil en hoe jij wil.

Meten is weten

Een 3D model van je project is de ultieme maatstaf. Met SketchUp kun je met hoge precisie modelleren en afmetingen bepalen, om later zo efficiënt mogelijk je materiaal te gebruiken. SketchUp is verrassend accuraat, dus alles is mogelijk: van keukenkastjes tot scharnieren, met zoveel detail als je wil.

capture SUview OverlayStep1

Je 3D gereedschapskist

Realistische materialen

Upload je eigen foto’s om je projecten de gewenste kleur, structuur en afwerking te

geven. Of gebruik de catalogus in de 3D Warehouse

Zaagplan en kostenschatting

Direct in je model

SketchUp biedt overzichten op basis van informatie uit je model. Zo kun je makkelijk onderdelen samenvoegen tot zaagplannen en een schatting maken van de kosten.

Van 2D naar 3D

Met een paar muisklikken

Zet je ontwerp om naar een 2D bouwplan met dimensies, details en aantekeningen. Alles wat je nodig hebt om te beginnen met bouwen!

sketchup cursus computer

SketchUp Pro training

Welke trainingen bieden wij

Klassikale basiscursus

Wil je aan de slag gaan met SketchUp? De basistraining is de start voor elke ontwerper. Je leert hier de basisprincipes om je tekening vlot en correct op te bouwen. Daar heb je nog jaren profijt van!

 

Klassikale vervolgcursus
Heb je de basis onder de knie en wil je nog meer leren? Volg dan het onmisbare vervolg; de gevorderdencursus. Leer uitgekiende technieken en haal alles uit SketchUp Pro. Bovendien leer je ook werken met SketchUp LayOut.

 

InCompany training
Hebben jouw werknemers behoefte aan SketchUp kennis? Wij komen naar je toe met een training op maat. We werken een programma uit specifiek gericht op jouw werkveld. Zo staan je medewerkers sterk in het tekenen en presenteren met SketchUp.

SketchUp Pro licenties

Welke licentie past bij mij?

SketchUp Pro

Creëer professionele tekeningen
274 jaarlijks
  • Desktop en web
  • Ongelimiteerde Cloud opslag met Trimble connect
  • Support via community, e-mail en telefoon
  • AR Mobile viewer en XR Headset Viewing
  • Importeren en exporteren in vele bestandstypes
  • Ongelimiteerde 3D Warehouse downloads
  • LayOutInstallatie voor Mac of Windows

SketchUp studio

Ontwerp betere gebouwen
1095 jaarlijks
  • Alle functionaliteiten van SketchUp Pro
  • Sefaira: energie en daglichtanalyse tijdens het tekenen
Populair

Favoriete extensies

voor hout- en staalontwerp

Met extensies (of plugins) voeg je functionaliteiten toe aan SketchUp. Hiermee kan je het programma volledig optimaliseren voor eigen gebruiken. Extenties kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om sneller te tekenen, eenvoudig te presenteren of fotorealisme toe te voegen.

Skalp

Met Skalp maak je  doorsnedes en plattegronden van je model, die eindeloos aan te passen zijn. Zo kun je je doorsnedes vullen met elk beschikbaar materiaal, of geef je makkelijk vorm aan je eigen stijlen en patronen.

Kubity

Kubity is een applicatie voor het gebruik van Virtual en Augmented Reality in SketchUp. Je deelt hierdoor makkelijk je 3D model met je klanten of laat deze op groot scherm zien.

Profile Builder

Profile Builder is een extensie om slimme profielen en assemblages te maken. Het lijkt op de follow- me tool, maar werkt beter en intuïtiever.

Charley Boon
Charley Boon
@username
Lees verder
Dit hadden wij eerder moeten doen. Wij werken al jaren met sketch-up, sinds de cursus van Maarten werken wij bijna 2x zo snel. Hij heeft een enorme kennis en heeft overal trucjes voor. Fijn is dat je hem na de training gerust een mailtje kan sturen met je vragen. Ik kom zeker terug!
Carolin Kreschnak
Carolin Kreschnak
@username
Lees verder
Ik heb de 3daagse basiscursus gevolgd bij Maarten. Ik heb binnen korte tijd veel geleerd. De uitleg als ook de documentatie zijn helder en duidelijk. De groep was gezellig en de lunch erg goed verzorgd. Bedankt!
Chris Michels
Chris Michels
@username
Lees verder
Heb in januari de 3 daagse cursus basiscursus gevolgd in Eindhoven. Was heel leuk en leerzaam om te doen. Ben van plan om ook deel te nemen aan de vervolgcursus. Superleuke uitgebreide lunches ook. Een aanrader dus.

Ook expert worden in SketchUp PRO?

We hebben een eBook geschreven met daarin gratis tips om nóg beter te worden in SketchUp!

Ontvang ‘m direct in je mailbox.