SketchUp Icon

SketchUp speciaal voor gemeentes

SketchUp Pro

Speciaal voor gemeentes

Visualiseer het in 3D
SketchUp Pro is veelgebruikte software in vele gemeentes. Denk bijvoorbeeld aanRuimtelijke ordening, duurzaamheid, herinrichting en vergunningen. 


Importeer 2D CAD bestanden, 3D modellen, DEM data of je eigen luchtfoto’s en scan data. Of, nog beter: gebruik SketchUp’s geolocatie en breng het exacte terrein direct in kaart. 

 

Met SketchUp creëer je eenvoudig contouren en elementen direct in de bestaande omgeving. Gebruik het als startpunt van stedenbouwkundig ontwerp, ruimtelijke ordening of samenstelling van een gebied.

 

Maak overtuigende visualisaties
Met SketchUp maak je toegankelijke modellen, visualisaties en animaties. Stuur je ontwerp naar SketchUp LayOut om 2d plattegronden, notities en schalen toe te voegen. Loop door je ontwerp heen door middel van een animatie om de details van je project te laten zien. SketchUp helpt je om je project begrijpelijk en overtuigend te presenteren.

 

Maak gebruik van ’s werelds grootste 3D bibliotheek
Je hoeft niet bij het begin te beginnen. Duizenden objecten vind je terug in de online bibliotheek. Vele voertuigen en landschapselementen zijn gratis te downloaden vanuit het 3D warehouse.

 

Plein Amsterdam bebouwingsmodel 2
Woonhuis met verlichting
SketchUp snelcursus zomer

Effectief ontwerpen

SketchUp past zich aan jouw behoeften aan. Importeer objecten en genereer fotorealistische renders met behulp van vele extensies.

Import en export

Importeer en exporteer met gemak: SketchUp past in elke werkstroom.

Eenvoudig samenwerken

Laat besluitmakers eenvoudig meekijken met ontwerpen. Maak gebruik van virtual reality apps om modellen te presenteren en feedback te ontvangen.

SketchUp Pro training

Licenties & Training

Klassikale basiscursus

Als klein team aan de slag met SketchUp? Volg dan de essentiele SketchUp basis. De basistraining is dé start voor elke ontwerper.
Je leert hier de basisprincipes om je tekening vlot en correct op te bouwen. Leer basis en structuur aan die verhelderd zijn voor eigen tekeningen, maar ook leesbaar zijn voor stakeholders en andere teamleden.

 

Klassikale vervolgcursus
Heb je de basis onder de knie en wil je nog meer leren? Volg dan het onmisbare vervolg; de gevorderdencursus. Leer uitgekiende technieken en haal alles uit SketchUp Pro. Bovendien leer je ook werken met SketchUp LayOut.

InCompany training

SketchUp uitrollen in de gemeente levert vaak specifieke vragen op. Uiteenlopend van het beheren van licenties, tot het intergreren van 3D tekenen in de bestaande workflow.

Hebben jouw werknemers behoefte aan SketchUp kennis? Wij komen naar je toe met een training op maat. We werken een programma uit specifiek gericht op jouw werkveld.Zo staan je medewerkers sterk in het tekenen en presenteren met SketchUp.

Vele gemeentes, zoals Assen, Amsterdam, Urk, Kampen en Enschede gingen je voor.

SketchUp Pro licenties

Welke licentie past bij mij?

SketchUp Pro Subscription Bundle

Schaalbaar abonnement voor kleine en grote hoeveelheden gebruikers.
274 excl. btw per gebruiker per jaar
 • SketchUp Pro, Layout & StyleBuilder
 • Inclusief SketchUp voor iPad
 • PreDesign
 • Altijd de nieuwste Windows / Mac versie
 • Mobiele Augumented Reality Viewer
 • Hoge resolutie GEO locatie
 • Ongelimiteerde 3D Warehouse downloads
 • XR support (bijvoorbeeld voor Hololens)
 • Online gebruikers beheren
 • Trimble Bussines Admin Tools

SketchUp Studio

Inclusief Scan Essential en V-Ray
1095
639 excl. btw per gebruiker per jaar
 • Alle functionaliteiten van SketchUp Pro
 • Trimble Scan Essentials
 • V-Ray for SketchUp integratie
Populair

Favoriete extensies

Bij gemeentes

Met extensies (of plugins) voeg je functionaliteiten toe aan SketchUp. Hiermee kan je het programma volledig optimaliseren voor eigen gebruiken. Extenties kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om sneller te tekenen, eenvoudig te presenteren of fotorealisme toe te voegen.

V-ray is een slimme en snelle renderoplossing. Het biedt vele belichting- en rendermogelijkheden om fotorealistische afbeeldingen te maken.

Enscape render bestellen

Enscape

Enscape is een real-time render oplossing. Het laat je in een aantal seconden je ontwerp zien in een realistische (render) weergave. Wijzigingen in je tekening zijn direct zichtbaar in de render.

 
WhatsApp Image 2020 08 03 at 20.59.15

Skalp

Met Skalp maak je  doorsnedes en plattegronden van je model, die eindeloos aan te passen zijn. Zo kun je je doorsnedes vullen met elk beschikbaar materiaal, of geef je makkelijk vorm aan je eigen stijlen en patronen.

Kubity bestellen

Kubity

Kubity is een applicatie voor het gebruik van Virtual en Augmented Reality in SketchUp. Je deelt hierdoor makkelijk je 3D model met je klanten of laat deze op groot scherm zien.

Profile Builder bestellen

Skalp

Profile Builder 2 is een extensie om slimme profielen en assemblages te maken. Het lijkt op de follow- me tool, maar werkt beter en intuïtiever.

Charley Boon
Charley Boon
@username
Lees verder
Dit hadden wij eerder moeten doen. Wij werken al jaren met sketch-up, sinds de cursus van Maarten werken wij bijna 2x zo snel. Hij heeft een enorme kennis en heeft overal trucjes voor. Fijn is dat je hem na de training gerust een mailtje kan sturen met je vragen. Ik kom zeker terug!
Carolin Kreschnak
Carolin Kreschnak
@username
Lees verder
Ik heb de 3daagse basiscursus gevolgd bij Maarten. Ik heb binnen korte tijd veel geleerd. De uitleg als ook de documentatie zijn helder en duidelijk. De groep was gezellig en de lunch erg goed verzorgd. Bedankt!
Chris Michels
Chris Michels
@username
Lees verder
Heb in januari de 3 daagse cursus basiscursus gevolgd in Eindhoven. Was heel leuk en leerzaam om te doen. Ben van plan om ook deel te nemen aan de vervolgcursus. Superleuke uitgebreide lunches ook. Een aanrader dus.

Contactverzoek

Er is veel mogelijk! Zoek je contact met ons, ben je met een grotere groep en wil je les op ene andere locatie? Een offerte op maat is ook mogelijk. 

Vul hieronder dan je gegevens in, dan bellen of mailen we je graag terug. 

Wil je op de training wachtlijst?

We geven training op meerdere locaties.

Ook expert worden in SketchUp PRO?

We hebben een eBook geschreven met daarin gratis tips om nóg beter te worden in SketchUp!

Ontvang ‘m direct in je mailbox.