SketchUp voor Tuinontwerp

SketchUp Pro

Speciaal voor tuinontwerp

Geef vorm aan 3D terrein

Contourlijnen worden oppervlaktes, oppervlaktes worden bekleed met allerlei materialen en zelfs bestaande terreinen kunnen aangepast worden naar je eigen wensen. Werk vanuit 2D CAD bestanden, 3D modellen, DEM data of importeer je eigen afbeeldingen en scans. Nog beter, met SketchUp’s geo-locatie functie kun je het precieze terrein in kaart brengen, met één druk op de knop.

 

Vind je objecten in de 3D Warehouse

Je hoeft niet bij nul te beginnen. Duizenden objecten zijn vrij beschikbaar in de 3D Warehouse, van planten en bomen tot mensen en auto’s.

 

Presenteren kun je leren

Animaties, afbeeldingen en video’s maken van je model een krachtig verhaal. Neem je klant mee in het model en deel een heldere visie met afbeeldingen van hoge kwaliteit en gedetailleerde video’s. Nog meer indruk maken? Importeer het model in een VR headset voor een echte belevenis.

capture SUview OverlayStep1

GEO locatie

Verken de omgeving

Specificeer de lengtegraad en breedtegraad en importeer terreinbeelden met 1 muisklik direct in je tekening.

Schaduwontwerp

Op elk tijdstip

Zie precies waar schaduwen vallen. Op elke tijdstip van de dag, elke dag van het jaar, over de hele aarde!

Fotorealistisch opleveren

Met renderplugins

Maak gebruik van 1 van de vele renderplugings om je 3d model te transformeren naar een fotorealistische afbeelding.

Werk samen

Door vele importmogelijkheden

SketchUp praat DW, DXF, KMZ en een heleboel andere 3D formatten.

sketchup cursus computer

SketchUp Pro training

Welke trainingen bieden wij

Klassikale basiscursus

Wil je aan de slag gaan met SketchUp? De basistraining is de start voor elke ontwerper. Je leert hier de basisprincipes om je tekening vlot en correct op te bouwen. Daar heb je nog jaren profijt van!

 

Klassikale vervolgcursus
Heb je de basis onder de knie en wil je nog meer leren? Volg dan het onmisbare vervolg; de gevorderdencursus. Leer uitgekiende technieken en haal alles uit SketchUp Pro. Bovendien leer je ook werken met SketchUp LayOut.

 

InCompany training
Hebben jouw werknemers behoefte aan SketchUp kennis? Wij komen naar je toe met een training op maat. We werken een programma uit specifiek gericht op jouw werkveld. Zo staan je medewerkers sterk in het tekenen en presenteren met SketchUp.

SketchUp Pro licenties

Welke licentie past bij mij?

SketchUp Pro

Creëer professionele tekeningen
274 jaarlijks
  • Desktop en web
  • Ongelimiteerde Cloud opslag met Trimble connect
  • Support via community, e-mail en telefoon
  • AR Mobile viewer en XR Headset Viewing
  • Importeren en exporteren in vele bestandstypes
  • Ongelimiteerde 3D Warehouse downloads
  • LayOutInstallatie voor Mac of Windows

SketchUp studio

Ontwerp betere gebouwen
1095 jaarlijks
  • Alle functionaliteiten van SketchUp Pro
  • Sefaira: energie en daglichtanalyse tijdens het tekenen
Populair

Favoriete extensies

Voor tuinontwerp

Met extensies (of plugins) voeg je functionaliteiten toe aan SketchUp. Hiermee kan je het programma volledig optimaliseren voor eigen gebruiken. Extenties kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om sneller te tekenen, eenvoudig te presenteren of fotorealisme toe te voegen.

V-ray is een slimme en snelle renderoplossing. Het biedt vele belichting- en rendermogelijkheden om fotorealistische afbeeldingen te maken.

Enscape render bestellen

Enscape

Enscape is een real-time render oplossing. Het laat je in een aantal seconden je ontwerp zien in een realistische (render) weergave. Wijzigingen in je tekening zijn direct zichtbaar in de render.

 
WhatsApp Image 2020 08 03 at 20.59.15

Skalp

Met Skalp maak je  doorsnedes en plattegronden van je model, die eindeloos aan te passen zijn. Zo kun je je doorsnedes vullen met elk beschikbaar materiaal, of geef je makkelijk vorm aan je eigen stijlen en patronen.

Kubity bestellen

Kubity

Kubity is een applicatie voor het gebruik van Virtual en Augmented Reality in SketchUp. Je deelt hierdoor makkelijk je 3D model met je klanten of laat deze op groot scherm zien.

Profile Builder bestellen

Skalp

Profile Builder 2 is een extensie om slimme profielen en assemblages te maken. Het lijkt op de follow- me tool, maar werkt beter en intuïtiever.

Charley Boon
Charley Boon
@username
Lees verder
Dit hadden wij eerder moeten doen. Wij werken al jaren met sketch-up, sinds de cursus van Maarten werken wij bijna 2x zo snel. Hij heeft een enorme kennis en heeft overal trucjes voor. Fijn is dat je hem na de training gerust een mailtje kan sturen met je vragen. Ik kom zeker terug!
Carolin Kreschnak
Carolin Kreschnak
@username
Lees verder
Ik heb de 3daagse basiscursus gevolgd bij Maarten. Ik heb binnen korte tijd veel geleerd. De uitleg als ook de documentatie zijn helder en duidelijk. De groep was gezellig en de lunch erg goed verzorgd. Bedankt!
Chris Michels
Chris Michels
@username
Lees verder
Heb in januari de 3 daagse cursus basiscursus gevolgd in Eindhoven. Was heel leuk en leerzaam om te doen. Ben van plan om ook deel te nemen aan de vervolgcursus. Superleuke uitgebreide lunches ook. Een aanrader dus.

Ook expert worden in SketchUp PRO?

We hebben een eBook geschreven met daarin gratis tips om nóg beter te worden in SketchUp!

Ontvang ‘m direct in je mailbox.