Profile Builder

in het kort

Profile Builder:

Wat is profile Builder 3?

Profile Builder is een extensie om slimme profielen en assemblages te maken in een SketchUp model. Het lijkt op de follow- me tool, maar werkt beter en intuïtiever. Het is een geweldig hulpmiddel bij parametrisch ontwerpen en modelleren.

Profile Builder is erg goed in het maken van assemblages of repeterende componenten zoals bij muren, trapleuningen en hekwerk. Je behaalt snel en makkelijk het gewenste resultaat.

Binnen SketchUp ken je materialen toe aan vlakken in je ontwerp. Zodra je dit hebt gedaan voeg je met SU Podium materiaaleigenschappen toe. Dit zijn reflectie, refractie en lichtsterke. Vervolgens voeg je belichtingsopties toe, zoals lichtpunten, lichtspots en zonlicht.

Parametrisch ontwerpen

Parametrisch ontwerpen is een ontwerpproces waarbij op basis van data en relaties tussen delen van een bouwwerk een ontwerp kan worden gegenereerd. Redenen om op deze manier te ontwerpen zijn vormgeving, productie, optimalisatie en flexibiliteit.

Profile Builder is erg goed in het maken van assemblages of repeterende componenten zoals bij muren, strapleuningen en hekwerk. Je behaalt snel en makkelijk het gewenste resultaat.

Binnen SketchUp ken je materialen toe aan vlakken in je ontwerp. Zodra je dit hebt gedaan voeg je met SU Podium materiaaleigenschappen toe. Dit zijn reflectie, refractie en lichtsterke. Vervolgens voeg je belichtingsopties toe, zoals lichtpunten, lichtspots en zonlicht.

Hoe werkt Profile Builder:

Met Profile Builder creëer je een pad (net als bij de follow-me tool) waarover je een profiel leidt.

Wat beter en intuïtiever werkt dan de follow me tool is het volgende: zowel het pad áls het profiel zijn hierna nog naar wens aan te passen.

In het creëren van een profiel is een ongelimiteerde combinatie van componenten mogelijk. Deze kan je zelf tekenen, of je maakt gebruik van de vele gratis beschikbare profielen (zoals AISC staalvormen (C, HSS, L, S, W), lijstwerk, houtprofielen en betonnen randen). Eigen gemaakte profielen bewaar je in een profielenbrowser.

Een greep uit de functionaliteiten:

SketchUp profile gif

Profiles: Maak profielen in je tekening

Profielen zijn objecten die langs een pad worden geleid. Denk bijvoorbeeld aan pijpleidingen, plinten en kroonlijsten.

Profie builder assamblies

Assemblies: Repeterende objecten maken

assemblages zijn een collectie aan profielenen repeterende componenten. Je krijgt hierdoor meer complexe vormen langs een pad.

Automatic Assembly Creation Tool: op basis van eerder gemaakte assemblages creëert Profile Builder een assemblage voor je.

SU Podium panorama

Smart path selection tool:

deze functie selecteert een snel pad in je SketchUp tekening. In plaats van zelf een pad te kiezen en te klikken, zoekt deze functie het juiste pad voor je.

Hole Tool Profile Builder

Hole Tool:

Maak overal gaten in. Schuttingen, wanden, meubels; het maakt niet uit. Deze Profile Builder functie is ideaal voor vele doeleinden.

Ook voor staalconstructies is dit een geweldige tool. Elke sparing kan parametrisch worden gestanst. Veranderd je profiel? Dan blijven je sparingen netjes staan!

PB2 Create Profile

Eigen profielen opslaan en hergebruiken.

Maak je eigen profielen en gebruik ze opnieuw. Ideaal om met hetzelfde profiel een ander pad te volgen. Denk aan bijvoorbeeld muren en plinten, maar ook staalconstructies.

trim

Afkorten en verlengen (Trim Too).

Profile Builder bevat een complete set van gereedschap voor het bijwerken en verlengen van profielen. Deze stelt je in staat om verbindingen tussen verschillende objecten bij te werken voor vlekkeloze geometrie.

Producten en upgrades

Profile Builder bestellen:

BIM Bundle SketchUp
Sale!
BIM Bundle extensie
Vanaf: 79,00 Vanaf: 47,00
+
Profile Builder plugin SketchUp
Profile Builder extensie
Vanaf: 49,00
+

Aanbieding!

SketchUp training + Profile Builder licentie

Je kunt ook training bij ons volgen! SketchUp werkt op het oog zeer intuïtief, maar het kan zo veel meer! Volg een SketchUp training en haal het beste uit je tekenwerk!

Uit ervaring

Wat vinden onze klanten van Profile Builder.

Dit is een geweldige tool! Voor staal, hout, constructie, plinten. Het versneld je workflow enorm. Zorg dat je hier handig in gaat worden, want het is een must voor elke SketchUp gebruiker! 

systeemeissen

Voor het gebruik van Profile Builder

Ook expert worden in SketchUp PRO?

We hebben een eBook geschreven met daarin gratis tips om nóg beter te worden in SketchUp!

Ontvang ‘m direct in je mailbox.